Rohkea usko

Tervetuloa Juhannuskonferenssiin!

Rohkea usko

Juhannuskonferenssin 2024 teemaksi on valittu ”Rohkea usko”. Elämme maailmassa, joka helposti lannistaa uskon ja sammuttaa tulevaisuuden toivon. Ukrainassa ja Lähi-idässä käydään järkyttävää sotaa, geopoliittiset mannerlaatat hakevat uutta asemaa. Myös uhka ilmastonmuutoksesta voi pelottaa etenkin nuorempaa sukupolvea.

Jeesus lupaa opetuslapsilleen rauhan: ”Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat: minä olen voittanut maailman” (Joh. 16:33).

Juhannuskonferenssin rohkeuden vertauskuvaksi on valikoitunut leijona. Se on raamatullinen symboli, joka kuvaa Kristuksen voittoa pahan ja kuoleman valloista. Kun Ilmestyskirjassa apostoli Johannes itkee maailman lohdutonta kohtaloa, hän kuulee: ”Älä itke! Leijona Juudan heimosta, Daavidin juurivesa, on voittanut” (Ilm. 5:5). Samalla hän näkee, paradoksaalisesti, uhrikaritsan. Toisin sanoen Kristuksen voitto on tullut ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta.

Leijona on tuttu hahmo esimerkiksi C.S. Lewisin Narnia -kirjoista ja elokuvista, joissa toisen puolesta uhrautuva lempeä mutta vahva Aslan-leijona voittaa kuoleman luomassaan Narniassa. Samaa tematiikkaa on nähtävissä myös Disneyn Leijonakuninkaassa. Mielenkiintoisesti Raamatusta nouseva leijonasymboliikka on vuosisatojen saatossa löytänyt tiensä jopa Suomen vaakunaan.

Rohkea ohjelma

Juhannuskonferenssi on Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhla, joka on avoin kaikille. Koko perheen tapahtumana se tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille.

Tämän kesän erityistilaisuuksina voidaan pitää muun muassa torstai-illan Elämä ja Valo -missiojuhlaa, jossa huomioidaan romanivähemmistön parissa työtä tehneen järjestön 60-vuotisjuhla. Vähemmistöryhminä olevat kuurot ja kehitysvammaiset saavat niin ikään huomiota osakseen perjantai-illan Hyvällä sydämellä -missiojuhlassa. Lapsille on tarjolla monia tilaisuuksista, joista ehkä odotetuin on sankarihahmo Mac BäckBonesin paluu lavalle.

Konferenssin musiikki on jälleen monipuolista ja laadukasta. Yksi musiikkitarjonnan helmistä nähdään perjantaisessa Sydämeni laulu -tapahtumassa. Konferenssin päätösjuhlassa sunnuntaina kolmen seurakunnan (Tampere, Jyväskylä, Seinäjoki) musiikkiväki yhdistää voimansa esittämään Lasse Heikkilän tekemän Suomalaisen messun. Messuun sisään on rakennettu myös konferenssin ehtoollishetki.

Tutustu konferenssin tarkempaan ohjelmaan, palveluihin ja myös talkoomahdollisuuksiin nettisivuillamme, jotka päivittyvät kevään mittaan, samalla kun valo luonnossakin lisääntyy.

Lämpimästi tervetuloa Juhannuskonferenssiin – rohkeasti!

Marko Halttunen
Konferenssi-isäntä

Leea Toukola