Nina Åström iloitsee yhteydestä

Nina Åströmin juhannusaattoillan konsertti muodostui täyteen ahdetulle teltalle koskettavaksi kokonaisuudeksi. – Tilaisuudessa oli rento ja avoin ilmapiiri ja yhteys, Nina kertoo tyytyväisenä.

Juhannuskonferenssi on hänelle tuttu ja mieluisa paikka, johon on hyvä tulla. – Jumalaa etsiville on sielun ja ruumiin ravinnon lisäksi tarjolla paljon hengellistä sanomaa, hän pohtii.

- Näin isossa joukossa on paljon kaipuuta Jumalan puoleen, niitä, jotka eivät Häntä vielä tunne ja jo pitkään uskossa olleita, jotka kaipaavat Jumalalta jotain, hän tarkentaa. – Haluan osaltani luoda puitteet sille, että ihmisten todelliset tarpeet voisivat täyttyä, hän jatkaa.

tärkeä vuorovaikutus

Nina Åströmille vuorovaikutus on tärkeää, tapahtuu se sitten artistin ja yleisön välillä tai tekstin, laulujen ja kohtaamisten kautta.

Kommunikaatio oli sytykkeenä myös vastikään julkaistuun kirjaan, jossa Åström jakaa niin omaa elämäänsä kuin ajatuksiaan ja tuokiokuvia matkan varrelta ympäri maailmaa. – Kirjan tekstien ja kuvien kautta vuorovaikutus saa kokonaan uusia tasoja, hän avaa. – Joillekin merkittävämpiä ovat sanat ja toisille taas kuvat. Kokonaisuus voi puhutella ihmisiä monin eri tavoin.

monien kielien kautta

Kirja on kirjoitettu sekä suomi-englanti – että ruotsi-englanti -muotoon. – Nämä ovat kolme sydämeni kieltä, Nina kertoo. – Usein tulee tunne, että teksti on väärällä kielellä, ja siksi halusin mukaan molemmat kielet, hän jatkaa. – Lisäksi nykyään jo Suomessakin on paljon ihmisiä, jotka eivät osaa suomea, hän tarkentaa.

Kirjassa on 24 lukua ja monia tärkeitä teemoja, kuten rukous, epäusko, tulevaisuus, kaipaus ja Jumalan suuri suunnitelma. – Oma stoorini on ripoteltu mukaan pitkin matkaa, Nina kertoo.

Kirjan tavoitteena on ollut nostaa esiin asioita, joita jokainen kristitty uskoon tulon jälkeen väistämättä kohtaa. – Kaikki ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja tahdon auttaa ihmisiä pääsemään uskossaan eteenpäin ja kasvamaan siinä, hän kuvailee.

rohkaisua kaikille

Nina haluaa myös rohkaista antamaan itsensä ja lahjansa Jumalan käyttöön aivan samoin kuin hän on itsekin tehnyt. – Kaikkea ei tarvitse jättää eksperteille, vaan jokaisella on jotain annettavaa, hän rohkaisee.

Nina laittaakin itsensä likoon jokaisessa esiintymisessä. – Syvä yhteys, aitous ja merkityksellisyys ovat minulle tärkeitä, hän avaa.

– Erityisesti haluan palvella siellä, missä ihmisillä on suuri tarve ja jano Jumalan puoleen. Näitä ihmisiä löytyy niin suomalaisista kesätapahtumista kuin Ukrainan vankiloistakin ja heihin syntyvän yhteyden Nina kokee tärkeänä ja arvokkaana.

Itsensä kokonaisvaltaisesti peliin laittaminen vie myös voimavaroja. – Jeesus-elämä meissä on kuitenkin se, mikä tekee kaiken ja ratkaisee myös sen, mitä meistä tulee ulos, hän toteaa.

– Kun meillä on riittävästi Jeesusta, se näkyy kaikessa, mitä teemme. Silloin elämämme saa tarkoituksen ja pääsemme täyttämään oman, erityisen paikkamme Jumalan suunnitelmassa, Nina hymyilee.

Outi Lepistö