Juhlakansliassa uudistusten aika

Juhlakansliassa palvellaan konferenssin viimeisiä tunteja. Hektinen juhannusviikonloppu alkaa olla tältä vuodelta ohi. Sunnuntain ajan kanslia sijaitsee SiCafessa.

- Ydinryhmämme, johon kuuluu 7-8 henkilöä, on tavannut säännöllisesti jo pitkään, tämän vuoden kansliapäällikkönä toimiva Markus Taina kertoo.

- Meillä on hyvä yhteishenki ja osaavat esimiehet ja vuoropäälliköt, hän jatkaa. Asiakaspalvelijoista osa on aina uusia, mutta kaikki ovat saaneet nopeasti kiinni työtehtävistä, hän kehuu.

Talkoolaisia neljäsosa vähemmän

Talkoolaisten aiempaa vähäisempää määrää selittävät sekä tekniset haasteet, että palvelemaan sitoutuvien ihmisen väheneminen seurakunnista. - Myös yleinen epävarmuus koronatilanteesta ja matkustamisesta vaikuttaa edelleen, Taina lisää.

Suurin osa talkoopisteistä on kuitenkin pärjännyt ainakin kohtuullisesti vähäisemmästä talkoolaisten määrästä huolimatta. - Aina on myös niitä ihmisiä, jotka konferenssin aikana vain kävelevät juhlakansliaan kysymään, mitä voisi tehdä, ja heitä ohjaamme suurimman tarpeen mukaan eteenpäin, Taina selventää.

Suositut uudistukset

Uutena talkoomuotona ovat tänä vuonna olleet paketoidut yhden päivän eli kuuden tunnin tai puolen päivän eli kolmen tunnin talkoorupeamat. - Nämä ovat olleet todella suosittuja talkoomuotoja ja niiden suosio ylitti kaikki odotukset, Taina kertoo. Noin 50-70 talkoolaista, joista valtaosa ensikertalaisia, tuli mukaan tätä kautta. Konseptia tullaankin jatkossa kehittämään edelleen.

Myös talkoorekrypiste on toiminut hyvin. - Nyt olemme siellä, missä ihmiset liikkuvat, mikä helpottaa heidän tavoittamistaan huomattavasti, Taina pohtii. Myös esimiehet talkoopisteillä ovat olleet tyytyväisiä.

Joihinkin haastavimpiin talkoopisteisiin tarjottiin ekstraetua. Näihin lukeutui yhteismajoituksen yövalvonta, jossa yhden yön vuorolla tienasi koko konferenssin ajan talkooedut. - Tämä aiemmin hankaluuksia tuottanut talkoopiste saatiin nyt nopeasti täyteen, Taina iloitsee.

Talkoolaisen polkua vahvistamassa

Suurimpana uudistuksena ja kehityskohteena on kuitenkin talkootyön prosessin kokonaisvaltainen uudistaminen. Osa sitä on nyt ensi kertaa käyttöön otettu perehdytyslomake, jossa käydään läpi kaikki turvallisuusasiat. - Kun vielä esimiesten yhteystiedot annetaan samalla, on talkoolaisten hämmentynyt edestakaisin seilaaminen vähentynyt ja palo- ja turvallisuusasiatkin saatu perehdytettyä paremmin, Markus Taina kertoo. Osa talkoopisteistä on sellaisia, että esimiehet eivät ole fyysisesti paikalla, jolloin tämänkaltainen info on talkoolaisille tärkeää.

-Olemme myös kouluttaneet esimiehiä tähän prosessiin ja korostaneet onnistuneen johtamisen merkitystä, hän jatkaa. Tätä koulutusta on tarkoitus jatkaa ja kehittää edelleen.

Talkootyöstä monta hyötyä

Talkoolaiset saavat monia aineettomiakin etuja työskentelystään. - Työilmapiiri on hyvä, ihmiset mukavia ja kavereita tapaa paljon, Taina listaa.

- Monelle nuorelle talkootyö tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua vaikkapa asiakaspalveluun tai liikenteenohjaukseen. Tästä voi olla hyötyä tulevaisuuden työnhaussakin, hän jatkaa. - Talkoosaunassa käydään myös syvällisiä keskusteluja ja parannetaan maailmaa, hän hymyilee.

Tärkeintä kuitenkin on olla mukana merkityksellisessä työssä palvelemassa Jumalaa ja mahdollistamassa muille Jumalan palveleminen. - Uskon että tästä koituu siunaus, joka palaa takaisin myös jokaiselle talkoolaiselle itselleen, hän summaa talkootyön ytimen.

Ruokahuolto on tärkeää koko konferenssin onnistumisen kannalta

Juhlakansliassa ei mennä tämänkaltaiseen solmuun vaan langat pysyvät tiukasti tiimin käsissä

Outi Lepistö