Tulevaisuuden ja toivon sanomaa

 
35116169430_0beaef749d_o.jpg
 

JUHANNUSKONFERENSSISSA TULEVAISUUDEN JA TOIVON SANOMA

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittaista Juhannuskonferenssia vietetään Keuruulla Ison Kirjan alueella 20. - 24.6.2018. Yhtenä Suomen suurimmista kristillisistä tapahtumista Juhannuskonferenssiin odotetaan jälleen yhteensä noin 30 000 juhlavierasta ympäri maata. Tapahtuman avaa Jippii-lapsikuoro. Jippii-toiminta on vaikuttanut Suomessa jo 20 vuotta, ja Jippii-laulut ovat levinneet ympäri maailmaa. 

Tämän vuoden konferenssiteema on ”Tulevaisuus ja toivo”. Profeetta Jeremian kirjasta nousevalla teemalla halutaan rohkaista ja muistuttaa siitä, että epävarmoista maailman tilanteista huolimatta kaikkivaltias Jumala lupaa omilleen tulevaisuuden ja toivon. Teema tuodaan esille monipuolisena ohjelmakattauksena, jossa tarkastellaan tulevaisuutta niin yhteiskunnallisen kehityksen kuin lähetystyön näkökulmasta sekä seurakunnan roolia toivon sanoman välittäjänä: Kristus – maailman toivo.

Sovinto parantaa myös sisällissodan haavoja

Juhannusaattona teeman keskiössä on Suomi. Päivän jumalanpalveluksessa julkaistaan ensimmäinen laaja, suomenkielinen kommentaariraamattu. Tilaisuudessa puhuu kansanedustaja Antero Laukkanen. Perinteiseen tapaan juhlakentän salkoihin nousevat Suomen liput perjantaina klo 18.00. Sitä ennen iltapäivällä kuullaan ja nähdään säveltäjämestari Lasse Heikkilän päivitetty Sovinnon messu, Missa Concordiae, jonka    esittää musiikkiteatteri Valkia ja Levo Groove. Noin 40 hengen toteuttama messu käsittelee sovinnon tärkeyttä seurakunnassa näkemyseroista huolimatta. Sisällissodan muistovuonna sovinto on tärkeä teema myös koko Suomen kansalle.

Aika ei paranna haavoja. Sovinto tekee sen, kiteyttää Sovinnon messuun puhumaan kutsuttu Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo.

Juhannuskonferenssi toteutetaan talkooperiaatteella. Lähes 1 700 vapaaehtoistyöntekijän odotetaan ilmoittautuvan talkoisiin. Tapahtumaa voi seurata myös radion ja netin välityksellä Radio Gospelin ja UskoTV:n kanavilla.

Jani Alanko
Juhannuskonferenssin tiedottaja

Marko Halttunen
Konferenssikeskuksen johtaja

Leea Miettinen