Helluntailaiset julistavat toivoa ja tulevaisuutta

 

 

 

 

HELLUNTAILAISET JULISTAVAT TOIVOA JA TULEVAISUUTTA

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittainen Juhannuskonferenssi kokoaa jälleen ihmisiä ympäri Suomea ja maailmaa Keuruulla sijaitsevalle Ison Kirjan alueelle 20. – 24. kesäkuuta 2018. Vuosikymmenten saatossa yhdeksi Suomen ja Euroopan suurimmista kristillisistä tapahtumista nousseille kesäjuhlille odotetaan saapuvaksi noin 30 000 juhlavierasta, joista noin  1700 osallistuu tuttuun tapaan myös talkootyöhön.

9105842537_1164915e71_o.jpg

Maailmanlaajuisesti helluntaiherätysliike on roomalaiskatolilaisuuden jälkeen suurin ja nopeimmin leviävä protestanttinen liike, jossa on arvioitu olevan yli 500 000 000 jäsentä. Suomessa helluntaiseurakuntien jäsenmäärän lasketaan olevan noin 46 000, mikä nostaa helluntaiherätyksen suurimmaksi vapaakristilliseksi liikkeeksi Suomessa. Suomen helluntailaisille Juhannuskonferenssi on kesän kohokohta ja Keuruulle saavutaan pitkienkin matkojen päästä viettämään yöttömän yön juhlaa.

Tämän vuoden konferenssiteema on ”Tulevaisuus ja toivo”. Sillä halutaan rohkaista ihmisiä luottamaan kaikkivaltiaan Jumalan apuun keskellä epävarmaa maailmantilannetta ja luomaan katseet toivorikkaina kohti tulevaisuutta. Teemalla toivotaan olevan rohkaiseva vaikutus erityisesti myös nuorempaan sukupolveen. Nuorille suunnatussa ohjelmassa kuullaan mm. kansainvälistäkin menestystä huippu-urheilussa saavuttaneen pikaluistelija Mika Poutalan ajatuksia uravalinnoista ja suhtautumisesta tulevaisuuteen.

 

Tulevaisuuden ja toivon sanomaa Keuruulta maailman ääriin

Juhannuskonferenssissa kansainvälisyys ja lähetystyö ovat vahvasti näkyvillä vuodesta toiseen. Internetin välityksellä juhannusjuhlia seurataan UskoTV:n lähetysten ja Radio Gospelin kautta useissa eri maissa. Suomen helluntaiherätys on maailmalla tunnettu vahvasta lähetystyöosaamisesta, ja herätysliikkeen omasta raamattukoulusta IK-opistosta lähetystyöhön valmistautuu vuosittain useita opiskelijoita.

Juhannuspäivänä tulevaisuuden ja toivon teemaa tarkastellaankin juuri lähetystyön näkökulmasta. Kansainvälisinä puhujavieraina kuullaan mm. IK-opiston yhteistyökumppanin, australialaisen Alphacrucis Collegen rehtoria Stephen Fogartya sekä helluntaiseurakuntien lähetysjärjestö Fida Internationalin kutsumaa aa lähetyskoordinaattori Shirley Siwiä Indonesiasta.

Juhannuskonferenssin avaa lasten suuri Jippii-kuoro ja orkesteri keskiviikkoiltana 20.6. Outi Rossin käynnistämä Jippii-toiminta on yksi lähetystyön menestystarinoista. 20 viime vuoden aikana Jippii-äänitteitä on tehty jo 50 kappaletta 30 kielellä paikallisten lasten kanssa eri puolilla maailmaa.

Leea Miettinen