Yhteyden rakentaminen on tärkeää

Thorleif Johanssonilla on monien vuosikymmenten kokemus Juhannuskonferensseissa käymisestä. Hänen mieleensä on jäänyt muun muassa kuukävelijän vierailu.

Journalistina vuodesta 1974 asti toiminut Thorleif ”Tusse” Johansson muistelee olleensa ensimmäisen kerran Juhannuskonferenssissa vuonna 1958. Vuodesta 1966 lähtien hän on ollut kaikissa konferensseissa yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

- Aluksi olin teltanpystytysryhmässä tai tekemässä muita käytännön talkootöitä. Vuodesta 1975 asti olen katsonut konferenssia tiedottajan näkökulmasta, Tusse sanoo.

Johanssonin mielestä Juhannuskonferenssilla oli 1970-1980 -luvuilla hyvin vahva hengellinen merkitys. Viime vuosina konferenssista on tullut hänen mukaansa enemmän festivaalityyppinen tapahtuma, jossa on samanaikaisesti paljon toimipisteitä.

- Olen miettinyt niitä ihmisiä, jotka tulevat eri puolilta maata pienistä seurakunnista. He tulevat tänne hakemaan erityisesti hengellistä opetusta ja sielunhoitoa. Olen tänä vuonna kuunnellut hyvällä mielellä Radio Gospelin kautta raamattutunteja, joissa on ollut hyvää perusopetusta.

Kristillisen viestinnän vaikuttajalla olisi monia tarinoita kerrottavanaan. Yksi niistä liittyy siihen, kun kuukävelijä James Irwin vieraili Juhannuskonferenssissa 1970-luvun lopulla.

- Ristin Voitto kustansi Irwinistä kirjan, minkä vuoksi hän täällä oli. Silloin paikalla oli jopa 40 toimittajaa.

Johansson haluaa toimia sillanrakentajana, joten hän on vuosien mittaan kutsunut joitain evankelis-luterilaisen kirkon piispoja käymään Juhannuskonferenssissa.

- Olen halunnut tuoda heitä tänne ennakkoluulojen vähentämiseksi. He voisivat nähdä, millaista väkeä täällä on ja mitä täällä tapahtuu. Erityisesti helluntaikirkon aikana on ollut paljon hyvää yhteyttä. Valtter Luoto hyvin vahvasti aloitti yhteyden rakentamisen.

Johanssonin vieraana konferenssissa on aikoinaan käynyt myös Kotimaa-lehden päätoimittaja Jaakko Elenius.

- Mieleeni on jäänyt hänen näkökulmansa. Elenius sanoi, ettei hän ole missään muualla kohdannut niin vahvaa lähetystyöntekijöiden ja lähetystyön tukijoiden yhteyttä kuin helluntaikonferenssin Missioteltassa. Se on yksi erityispiirre, Tusse toteaa.

Teksti: Heli Markkunen

Kuva: Jarkko Laamanen

Jani Alanko