Mediatiedote 23.06.

47949334878_8c23512e64_z.jpg

JUHANNUSKONFERENSSIN LOPPUTIEDOTE 23.6.2019
Julkaisuvapaa heti

 

Juhannuskonferenssia vietettiin kristinuskon ydinsanoman äärellä

Suomen helluntaiherätyksen vuosittaista Juhannuskonferenssia vietettiin Keuruulla Ison Kirjan alueella 19. - 23.6. Vuodesta 1945 lähtien järjestetty konferenssi on kasvanut vuosikymmenten aikana yhdeksi Suomen suurimmista kristillisistä juhlista.

Sääolosuhteet suosivat tänä vuonna konferenssiyleisöä ja osallistujamäärän uskotaan nousseen yhteensä lähelle 30 000 kävijää. Leirinnän tilastojen mukaan alueella leiriytyi 1050 asuntovaunua /-autoa, mikä on jonkin verran viime vuosia enemmän. Juhannuspäivänä paikoitusalueella pysäköi noin 2500 henkilöautoa. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä oli tänä vuonna noin 1600 henkilöä. Heistä jälleen noin kolmannes oli nuoria.

Tapahtuman teemana oli tänä juhannuksena vain yksi sana: Jeesus. Teema johdatti kävijät suoraan kristinuskon ytimeen; ilman Jeesusta ei olisi kristillistä uskoa. Teemaa täydensi pienoisevankeliumiksi kutsuttu Raamatun jae, Johannes 3:16: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Konferenssitunnukseen oli lisätty universaali rakkauden symboli, sydän.

Konferenssin iltajuhlien kansainvälinen puhuja oli Christ for All Nations -järjestön johtaja ja evankelista Daniel Kolenda Yhdysvalloista. 38-vuotias Kolenda on puhunut noin 80 maassa ja pitänyt jopa miljoonia ihmisiä tavoittavia evankelioimistapahtumia erityisesti Afrikan maissa.
- Tämä on teidän maanne, te olette vastuussa oman maanne evankelioinnista, Kolenda vetosi voimakkaasti suomalaisiin kristittyihin.

Juhannuskonferenssi tarjosi jälleen monipuolisen ohjelmakattauksen eri-ikäisille konferenssivieraille, mukaan lukien kansainväliset vierailijat ja maahanmuuttajat. Tapahtumasta lähetettiin myös valtiojohdolle tervehdys, jossa päättäjille toivotettiin Jumalan siunausta, varjelusta ja viisautta tehtävässään.

konferenssialue.jpg
Jani Alanko