Talkoolaiset ahkeroivat suuren juhlan hyväksi

Juhannuskonferenssissa ahertaa tänä kesänä noin 1600 talkoolaista. Jotkut heistä rukoilevat, valmistavat ruokaa ja valvovat järjestystä.

Eemil.jpg

Keuruulla asuva Eemil toimii ensimmäistä kertaa kenttäkeittiön esimiehenä. Hän pitää huolen esimerkiksi siitä, että tilatut ruoat saapuvat hyvissä ajoin ja ruonlaittovälineet ovat kunnossa. Ruoka valmistetaan puilla lämmitettävillä kenttäkeittimillä.

- Meillä on tosi hyvä tiimi, joten ei tarvitse stressata. Aamulla keitimme tuhat litraa riisipuuroa.  Lounaaksi keitimme tuhat litraa perunoita ja 800 litraa lihapullakastiketta, Eemil sanoo.

- Aluksi näytti siltä, että meillä ei olisi tarpeeksi talkoolaisia, mutta nyt heitä on täydellinen määrä. Jokainen ehtii pitää taukoja, joten kukaan ei rasitu. Se kertoo, että tiimi toimii.

Kankaanpäästä Keuruulle saapunut Hannu palvelee järjestyksenvalvojana kenttäalueella. Hänen tehtävänään on kiinnittää huomiota turvallisuustekijöihin.

järkkäri.jpg

- Rullalautailu ja -luistelu ovat kiellettyjä asvaltilla. Valvomme ajoneuvoliikennettä, sillä ajoneuvolla pääsee vain luvalla tälle alueelle. Jos on järjestyshäiriöitä, puutumme niihin, mutta kyllähän täällä on yleensä esimerkillisiä ihmisiä, Hannu selvittää.

- Minulla on järjestyksenvalvojakortti, joten sen takia palvelen tässä tehtävässä. Saan olla osana luomassa tätä juhlaa.

Rukousteltassa konferenssiväkeä palvelee noin 40 henkilöä, jotka rukoilevat Pyhän Hengen kastetta ja armolahjojen uudistumista. Ihmiset kaipaavat rukousta myös omien vaikeuksiensa keskellä. Helsinkiläinen Anneli toimii rukousteltan työnohjaajana.

- Rukousteltassa on koko ajan rukouspalvelua. Jos jollakin on tarve sielunhoitoon, ohjaamme hänet juhlatelttaan, jossa on sielunhoitajia, Anneli kertoo.

Rukouspalvelijoille järjestetään aina ennen konferenssia koulutus, jossa opetetaan muun muassa toisen ihmisen kohtaamista ja palvelemista omien armolahjojen kautta.

rukoustelttaaa.jpg

- Rukoukselle on paljon tarvetta. Joidenkin armolahjat voivat olla niin sanotusti ruosteessa, jos he ovat unohtaneet käyttää niitä. Haluamme rukoilla sitä, että Jumala ottaisi heidän armolahjansa taas käyttöönsä. Se on seurakunnan rakennukseksi.

Teksti: Heli Markkunen

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko