Musiikin ihmeellinen voima

-Niin kuin Johannes oli huutavan ääni erämaassa, voi musiikki olla Jumalan äänitorvi, Marko Halttunen aloitti Musiikkijuhlan. Tilaisuuden teemana oli Jeesus - syntisten ystävä.

mika karola.jpg

Kun Mika Karola ja Jari Levyn soitinyhtye pääsivät vauhtiin, ei illan sanoma jäänyt kenellekään epäselväksi. Svengaava bändi ja energinen solisti saivat aluksi hieman jäyhän yleisön yhtymään iloitteluun. Dynaamiset versiot vanhoista tutuista lauluista osuivat monen sydämeen. 

-Laulu ja puhe ovat tärkeimmät evankeliumin välineet, toimittaja ja pastori Markku vuorinen Patmos-lähetyssäätiöstä sanoi. -Moni on tullut uskoon musiikin kautta, hän muistutti.

Laulua Jumalalle ja ihmisille

- Meidän tulee laulaa Jumalalle ylistystä, ihmisille evankeliumia ja itsellemme rohkaisua, Vuorinen tarkensi. 

Markku Vuorinen

Markku Vuorinen

Markku Vuorisen puheen jälkeen tunnelma muuttui herkäksi ja hartaaksi. Ihmeinen risti -laulu sai monen pyyhkimään kyyneleitä ja sitä seuraava ylistys ja palvonta toivat Jumalan läsnäolon konkreettisesti juhlateltan keskelle. 

Karolan koskettava todistus omia pettymyksiään seuranneesta pimeydestä ja lopulta Jumalan tuomasta uudesta toivosta ja valosta toi Jumalan armon ja rakkauden käsinkosketeltavaksi.

-Jumala ei pety meihin, koska Hän rakastaa niin paljon, Karola muistutti. -Hän sanoo, että meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin olla Hänen lähellään. Se riittää. 

Kiitos ja ylistys jäivät soimaan ihmisten sydämissä. Musiikin voima evankeliumin välittäjänä on loputon.

Teksti: Outi Lepistö

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko