Lähetysjuhla sytytti lähtemään

Tilaisuuden juontaja Jori Asikainen

Tilaisuuden juontaja Jori Asikainen

Konferenssin perinteinen lähetysjuhla keräsi jälleen juhlateltan lähes täyteen kuulijoita. Tilaisuuden juontaja Jori Asikainen aloitti juhlan tutulla lähetyskäskyllä ja koko tilaisuus olikin juuri lähetyskäskyn ytimessä. Musiikissa palvelleen Markku Holmi & Band solisti totesi, että lähetysjuhla on konferenssin tärkein tilaisuus.

Rauli Lehtonen muistutti meitä Euroopan hengellisestä tilasta. Erään uskontotilaston mukaan Euroopan väestöstä on ainoastaan 3% evankelisia kristittyjä. ”Olemme unohtaneet oman maanosamme” Lehtonen sanoi huolestuneesti. Hän nosti erityisesti esille Balkanin tilanteen. Siellä on useita kansoja, joiden evankeliointi on jäänyt todella vähäiseksi. Samoin Lehtonen oli huolissaan Suomen sukuisten kansojen tilanteen. ”Etnologit arvioivat, että meidän sukulaiskansoja on Venäjällä jopa 5 milj. ja näiden kansojen parissa on ehkä tuhat evankelista kristittyä” Lehtonen kertoi. Hän muistutti, että Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen ensimmäisenä läheisimmilleen. Näin meidänkin tulee toimia.

Rauli Lehtonen toi esiin myös kärsivät ja vainotut kristityt maailmalla. Human Rights järjestön mukaan joka 11. minuutti joku kristitty menettää henkensä uskonsa ja vakaumuksensa vuoksi. ”Minun puheeni aikanakin tapetaan noin kaksi kristittyä” Lehtonen totesi. Suurin osa vainojen kohteeksi joutuneita kristittyjä on suljetuissa maissa. Lehtonen, joka asuu Tukholmassa sanoi, että tilastotieteilijät ovat arvioineet, että vuonna 2050 mennessä muslimit ovat ruotsissa enemmistönä. Hän sanoi, että ”Tämä on meille kristityille sekä haaste että mahdollisuus”. 

Markku Holmi & band

Markku Holmi & band

Esko Matikainen esitteli FIDA:n vieraina Juhannus-konferenssissa olevan pastoripariskunnan Ercüment ja Mine Bilgin Turkista. He ovat pastoreina Alanyan Kurtulus-seurakunnassa. Ercüment on myös Kurtulus-helluntailiikkeen hallituksen jäsen.  Kurtulus on Turkin helluntailiike, jossa on tällä hetkellä 29 seurakuntaa, joista kolmen istuttamisessa Fidan työllä on ollut merkittävä rooli.

Jyrki Palmi.jpg

Marko Selkomaa kertoi konkreettisia lähetystyön tuloksia kolmen koskettavan tarinan muodossa. Lapsisotilaan, prostituoidun ja isistaistelijan tarinat olivat selkeitä osoituksia lähetystyön ja evankeliumin voimasta. Lisäksi Selkomaa muistutti, että Avainmedian lähetykset ovat saaneet viime vuonna noin 70 miljoonaa palautetta. 40 000 on johdatettu uskon ratkaisuun ja 7 981 on antanut yhteystietonsa ja heidät on ohjattu seurakunnan yhteyteen. Näiden kertomusten siivittäminä oli hyvä antaa runsas rahalahja lähetystyön hyväksi. Työ ei ole ollut turhaa ja taloudellinen tukeminen mahdollistaa lähetyskäskyn eteenpäin viemisen.

Lähetysjuhlan päätös puheenvuoron käytti Jyrki Palmi. Palmi kertoi, miten Jumala aikoinaan puhutteli häntä ja antoi lähetyskutsun. Jumala näytti Jyrkille rajattua aluetta kaupungista ja kysyi ”Haluatko, että johdatan sinua näiden rajojen sisäpuolella vai näiden rajojen yli?”. Palmi koki, että hänet kutsuttiin ylittämään turvalliset ja tutut rajat ja lähteä Jumalan rajattomille laitumille. Tähän meitä kutsutaan, kun lähdemme toteuttamaan lähetyskäskyä maailman ääriin asti.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuvat: Eero Haarala

Jani Alanko