Daniel Kolenda

kolenda lauantai.jpg

Konferenssi-isäntä Marko Halttunen oli hyvin tyytyväinen konferenssin pääpuhujan, evankelista Daniel Kolendan vierailuun konferenssissa. ”Hän on vahva julistaja, joka on herätellyt meitä niin kuin Johannes kastaja aikoinaan” Halttunen toteaa tyytyväisenä. Lauantaina iltajuhlassa koko juhlakansa sai esittää kiitoksensa ja siunauksen toivotuksen Kolendalle ja hänen teamille Markku Tuppuraisen ja Marko Halttusen johdolla.

Lauantai-illan musiikista vastasi hienosti Station Sound. Lisäksi saimme iloita yhdessä Pastorin Pojat räp-ryhmän kanssa. Heidän esitys sai yleisöltä innostuneen vastaanoton ja kymmeniä nuoria tuli lavan eteen jammailemaan ja hyppimään.

Kolenda lauantai 2.jpg

Daniel Kolenda koki saaneensa sanoman Jumalalta Suomen helluntailiikkeelle. Hänen julistuksensa herätteli ja ravisteli kuulijoita. ”Et voi antaa, mitä sinulla ei ole” Kolenda sanoi. Hän kertoi kunnioittavansa erittäin paljon sitä hengellistä perintöä, jonka hän on saanut. Daniel Kolenda on viidennen polven helluntaisaarnaaja ja maailmankuulun evankelista Reinhard Bonnken perustaman Christ for all Nations -järjestön (CfaN) pääjohtaja ja Bonnken työn jatkaja. Tämä perintö ei silti riitä, vaan meidän täytyy tänä päivänä kohdata Jumala tuoreesti ja henkilökohtaisesti. Kolendan saarnateksti kertoi Mooseksesta, joka peitti kasvonsa, että israelilaiset eivät näkisi Jumalan kirkkauden heikkenemistä hänen kasvoillaan. ”Jos ainut perintö uudelle sukupolvelle on menneiden aikojen tarinat, niin olemme varastaneet heiltä tämän päivän Pyhän Hengen todellisuuden” Kolenda julisti. Seurakunta saattaa ”peittää” kirkkauden menettämisen uskonnollisella traditiolla ja seremonioilla. Nyt on aika ottaa peite pois ja tulla avoimesti Jumalan eteen, että saamme katsella Hänen kirkkauttaan ja muuttua Hänen kaltaiseksi. Silloin meillä on antaa sitä, mitä Jumala on meille antanut.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko