Kultainen sydän

Ihan paras piste! Näin kuvasivat konferenssivieraat Kultaisen sydämen toimintaa, kun vapaaehtoiset jakoivat vettä janoisten astioihin helteisessä konferenssissa.

Hilkka Poikkimäki on palvellut kultaisessa sydämessä 1980-luvulta lähtien.

Hilkka Poikkimäki on palvellut kultaisessa sydämessä 1980-luvulta lähtien.

Kultaisessa sydämessä palvellaan vanhuksia, vammaisia ja lapsiperheitä. Tämän lisäksi Juhlateltan vieressä olevalla lepoteltalla voi ihan jokainen lepoa tarvitseva käydä levähtämässä. Hirsikirkossa ja solutalossa nro 4 on majoitustiloja noin 30 liikuntaesteiselle ja vanhukselle. Hirsikirkko on jaettu kahteen majoitustilaan, erikseen miehille ja naisille. Majoitusta voi tiedustella 25 € vuorokausihintaan etukäteen konferenssimajoituspalvelusta. Mikäli tilaa on voi majoitukseen päästä myös konferenssin jo alettua.

Eri toimintapisteissä työvuorossa on aina päivisin vähintään kaksi vapaaehtoista sekä yöllä yksi valvomassa ja toinen varalla avuksi kutsuttavana. Lapsiperheitä varten on lastenhoitotiloja sekä sisällä että teltassa Hirsikirkon vieressä. Lastenhoitoteltassa on mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää ruokaa pienokaisille.

Kultaisen sydämen toiminnasta kertonut Hilkka Poikkimäki pitää palvelemista Kultaisessa sydämessä niin mukavana, että mielellään tulee mukaan talkoisiin aina joka vuosi uudestaan. Ensimmäisen kerran hän oli mukana Kultaisen sydämen talkoolaisena jo 1980-luvulla Lehijärven konferensseissa. Toiminnan aloitti aikoinaan Ritva Rouhiainen pienimuotoisena auttamisena, josta Kultaista sydäntä on sitten kehitetty eteenpäin tarpeiden mukaan.

Teksti ja kuva: Saija Alanko

Jani Alanko