Rukousteltta täyttyy rukoilijoista

Seppo Aapa

Seppo Aapa

Rukousteltta on vakiinnuttanut paikkansa juhannuskonferenssin ohjelmistossa. Aikoinaan Osmo Haaviston aloitteesta järjestetty rukousteltta syntyi tarpeeseen, joka edelleen on ajankohtainen. Teltan esimies Seppo Aapa kertoo, että rukousteltta täyttyy rukoilijoista myös tänä vuonna miltei joka tilaisuudessa. Aapa kuvailee ilmapiiriä odottavaksi ja arvelee, että tämä myös edesauttaa rukousten intensiteettiin sekä rukousvastausten saamiseen. ”Kun ihmiset saapuvat rukoustelttaan jo valmiiksi rukoukseen virittäytyneenä, niin totta kai se vaikuttaa ilmapiiriin” Aapa toteaa. Rukousteltassa on kolme sessiota joka päivä. Aamu aloitetaan rukoillen ja ylistäen klo 9. Puolenpäivän jälkeen klo 13 sekä illalla klo 17 on tilaisuudet, joissa on Sanan opetusta ja rukousta. Pyhän Hengen täyteys ja sairaiden paraneminen ovat olleet perinteisesti rukousteltan voimakkaita teemoja. Seppo Aapa toteaakin, että monet ovat täyttyneet Pyhällä Hengellä juuri rukousteltassa, jossa on aivan oma alue Hengen täyteyttä etsivälle. Tiedämme, että juuri rukous on se asia, joka saa ihmeitä aikaan ja Pyhän Hengen täyteys sekä armolahjojen toiminta ovat helluntailaisuuden tuntomerkkejä. Tätä me kaipaamme ja tätä me rukoilemme.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuva: Saija Alanko

Jani Alanko