Paint Red- rakastetaan nuoret Jeesukselle!

"Nuorisotyö jokaiselle" oli teemana perjantai-iltapäivän Paint Red -tilaisuudessa Visioteltassa.

Näkynä on saada nuorisotyö kukoistamaan jokaisessa seurakunnassa. - Linkity oman maakuntasi muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa ja suunnitelkaa työ alueella yhdessä, Jarkko Lindqvist ohjeisti.

Tärkeää on, että seurakunnat nimeävät nuorisotyöstä vastaavia, tukevat heitä ja ohjaavat valtakunnallisen tuen ja yhteyden piiriin. - Rakastetaan yhdessä nuoria viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen, Jake rohkaisi.

Mikä avuksi nuorten pahoinvointiin

Koulutyön pastori Henna Orava kertoi pysäyttäviä lukuja nuorten pahoinvoinnista. - Viidesosa nuorista kertoo viiltelevänsä itseään ja 15:lla prosentilla on ollut itsetuhoisia ajatuksia. Kouluiässä muodostetaan omaa minäkuvaa ja rakennetaan maailmankatsomusta, joten tämä ikä on kaikkein otollisin myös hengellisille asioille, Orava kertoi.

Koskettavia ovat myös uskomattomien nuorten antamat palautteet koulutyön tunneilta: "Minusta jokaisen ihmisen pitäisi kuulla tämä sanoma" ja "Ekan kerran ymmärsin, miksi olen arvokas"

Rukousvälkkä joka kouluun

Pekka Perho kertoi tuoreesta Base-visiosta. -Näkymme on, että jokaisessa koulussa voisi kokoontua matalan kynnyksen rukousvälkkä, johon kuka vaan voi tulla. Tarjoamme tähän kaiken tuen ja materiaalin, hän lupasi.

Toisena mahdollisuutena Perho mainitsi käytännön rakkauden teot, joilla voi alkaa maalata omaa kouluaan Jeesuksen rakkauden punaiseksi. -Tällä voisi yllättää kaikki ja päätyä vaikka paikallislehden uutisiin, hän visioi.

Mutta voisiko Jeesuksesta kertoa itsekin koulussa? -Tarjoamme kattavan mediapankin vaikkapa esitelmiä varten, Perho lupasi. Perjantain nuortenillassa kuullaan, miten tätä on jo toteutettukin ja kerrottu tunneilla esimerkiksi Reinhard Bonnken työstä videoiden avulla.

Tavoitteena on, että BASE-materiaalia on jo Youth Celebrationissa tarjolla jaettavaksi eteenpäin.

Paint Red -info on Visioteltassa seuraavan kerran lauantaina klo 12

Teksti: Outi Lepistö

Jani Alanko