Missioteltta tuo koko maailman lähelle

48101825696_5379d21dd7_k.jpg

Missioteltta avaa silmät näkemään, miten laajaa ja monipuolista työtä helluntailähetyksen piirissä tehdään sekä kotimaassa että ympäri maailmaa.

Lauantaiaamupäivänä teltta alkaa pikku hiljaa täyttyä iloisella puheensorinalla. Esittelypisteet, kirpputori ja kahvila vetävät kävijöitä puoleensa. 

48101878558_eaf2a4d021_z.jpg

Aasian monipuolinen työkenttä

Aasian pisteellä saa katsauksen Fidan työstä eri puolilla Aasiaa: esittelyssä ovat niin Kambodzhan Phnom Penhin nuorisokeskus, Bangladeshissa yhteistyössä Hesburgerin kanssa toteutettava Joy & Hope -kouluprojekti kuin Bangkokin Entrance Coffeestudio. 

Uusin aluevaltaus ovat suurkaupungit. Mumbain Global Leadership Training Centerissä on juuri aloitettu erillinen Suurkaupunkilinja. -Ensimmäistä kertaa järjestettävässä koulutuksessa saa valmiuksia muun muassa siihen, miten tavoittaa nimenomaan suurkaupungin ihmisiä evankeliumille ja miten hengellinen työ suurkaupungissa kannattaa rakentaa, Ruut Vaara kertoo.

Fidan Aasian pisteellä on päivittäin useita lähettejä kertomassa työstään. -Heiltä voi tulla kysymään mitä vaan kohdemaihin littyen tai muuten vaan juttelemaan, Markus Nordblom rohkaisee.

48101826491_c6e7377612_z.jpg

Bisnestiimiln kautta kentälle

Bisnestiimin pisteellä esittelyssä on uunituore Bisnestiimin Vuosikirja. -Vuosikirjassa on erilaisten yrittäjien mielenkiintoisia tarinoita, yhteystietoja sekä perustietoa Bisnestiimin toiminnasta, Kari Backman kertoo.

Hannu Suni esittelee paksua nippua avoimia työpaikkoja. -Tässä on listattuna niin avoimet teltantekijänpaikat kuin Bisnes as Mission-paikat, hän kertoo. Teltantekijöitä haetaan noin kolmeenkymmeneen paikkaan ympäri maailmaa.

BAM eli Bisnes as Mission tarkoittaa yritystoimintaa, jossa painopiste on koko yhteiskunnan hengellinen, sosiaalinen ja aineellinen kehittäminen kannattavan liiketoiminnan kautta. Avoimia työpaikkoja on laidasta laitaan mm rahoituksen, IT-alan, projektinjohdon ja kehittämisen alalta.  

-Kannattaa tulla tutustumaan näihin upeisiin mahdollisuuksiin ja pohtia, voisiko olla mukana tässä työssä, Suni kannustaa.

Hyvä Sanoma ry haluaa saada seurakunnat loistamaan

Henna Orava ja Pekka perho

Henna Orava ja Pekka perho

HSRY:n pisteellä on käynnissä Loistava seurakunta -kysely. Kyselyssä on osa-alueita oman seurakunnan evankeliointi-, diakonia- ja koulutyöhön liittyen.

- Hyvä sanoma ry haluaa kyselyn avulla entistä paremmin tukea ja auttaa paikallisseurakuntia loistamaan evankeliointi- ja diakoniatyössä, Marjut Lindholm-Holopainen kertoo. -Esimerkiksi koulutyössä seurakunnan rooli on entistä tärkeämpi, eikä vain yksittäisen koulutyöntekijän panos.

Kyselyyn vastataan nimettömänä ja tulokset käsitellään HSRY:n johtoryhmässä. Myöhemmin tulokset saadaan myös seurakuntien käyttöön.

-Kyselyyn toivotaan nimenomaan kaikenlaisten konferenssikävijöiden ja ns riviseurakuntalaisten näkemyksiä, Marko Selkomaa rohkaisee.

Samalla voi osallistua arvontaan ja tehdä naapuripisteellä virtuaalimatkan 3D-laseilla Daniel Kolendan megakonferenssiin. Mielenkiintoinen elämysmatka!

Missioteltta on avoinna joka päivä kymmenestä eteenpäin.

Teksti: Outi Lepistö

Kuvat: Eero Haarala

Jani Alanko