Konferenssin radiojumalanpalvelus

Konferenssista on perinteisesti joko lähetetty tai viime vuosina nauhoitettu radiojumalanpalvelus, joka lähetetään YLE:n radiokanavalla. Tämän vuoden radiojumalanpalvelus äänitettiin perjantaina klo 11 juhlateltan tilaisuudessa ja se lähetetään YLE 1:n kanavalla sunnuntaina klo 11.

Radiojumalanpalvelus oli elämänläheinen ja nuorekkaan rento kokonaisuus. Tilaisuuden juonsi Raakel Palomäki ja hän kertoi tilaisuuden aluksi omasta arkisesta perheenäidin elämästä lasten kanssa. Palomäki muistutti, että myös Jeesus oli arjen asiantuntija: ”Vaikka me ehkä muistamme parhaiten Jeesuksen ihmeteot, niin suurimman osan maanpäällisestä elämästään Jeesus eli todeksi ihan tavallista arkea”. Jeesus kohtasi ihmisiä arjen keskellä ja kysyi useasti, että ”Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?”

Laamaset.jpg

Merja ja Lassi Laamanen käyttivät tilaisuudessa hienon yhteispuheenvuoron, joka käsitteli avioliittoa ja sen hoitamista. Laamaset kertoivat tavanneensa toisensa 19 vuotta sitten konferenssissa ja tästä tapaamisesta kehittyi suhde, joka johti avioitumiseen. He kertoivat avoimesti avioliiton alkuaikojen ristiriidoista ja erityisesti yhteisen kommunikoinnin haasteista. Laamaset päättivät heti avioliittonsa alussa hakea apua ja osallistuivat jo ensimmäisenä vuonna avioliittoleirille. He ovat siitä lähtien olleet mukana avioliittotyössä. Heidän mukaansa tärkeää on huomioida toistensa erilaisia tarpeita ja avoimesti keskustella niistä.

Radiojumalanpalveluksessa saarnasi Antti Hirviniemi, joka puhui haastavasta Raamatun kohdasta 1.Tim.5:8, jossa Paavali toteaa, että ”joka ei huolehdi omaisistaan ja kaikkein lähimmistään, on kieltänyt uskonsa ja on epäuskoista pahempi.” Tämän Raamatun kohdan perusteella voidaan todeta ainakin se, että 1) usko on tekoja ja 2) kaikkein läheisimmistä tulee pitää huolta eli heitä tulee rakastaa. Hirviniemi totesi, että tämä Raamatun kohta ”kolahtaa”, myös häneen tosi syvästi. Jeesuksen seuraaminen on läheisten tarpeisiin vastaamista ja tekoja, jotka lisäävät hyvyyttä ympärillämme. Vaikka ihmissuhteet ovat monesti tosi monimutkaisia ja aina ei ole ihan varma siitä, että kumpi osapuoli on se ”vaikea tapaus” niin lähimmäistä tulee rakastaa niin kuin itseään. ”Etsi siis lähimmäisesi parasta, sillä sitä on Jeesuksen seuraaminen” Hirviniemi rohkaisi.

bandi.jpg

Tilaisuuden musiikista vastasi Vaasan houseband, joka musisoi kesäisen letkeästi. Radiojumalanpalvelus edusti tuoretta ja rentoa jumalanpalveluskulttuuria, jossa oli hyvä olla.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko