Jotain jäi järveen

Kastetta seuraamaan oli saapunut joukko ystäviä.

Kastetta seuraamaan oli saapunut joukko ystäviä.

Kolme vuotta sitten Juhannuskonferenssissa uskoontullut Jemina kastettiin eilisen nuortenillan päätteeksi öisellä Pohjoisjärvellä

-Tämä oli enemmän ekstraa kuin osasin odottaa, onnellinen Jemina hehkutti kasteen jälkeen. 16-vuotias nuori nainen tiesi mitä oli tekemässä, mutta silti kokonaisuus pääsi yllättämään.

Ympyrä sulkeutui

Jeminan mielipiteet olivat ennen vahvoja ja kriittisiä ja hän kyseenalaisti Jumalan koko olemassaolon. Kolme vuotta sitten hän lähti kuitenkin kaveriporukassa Juhannuskonferenssiin. - Koin siellä Jumalan läsnäolon niin voimakkaana, että aiemmat epäluuloni murenivat ja annoin elämäni Jeesukselle, hän muistelee.

Kun seurakunnassa pari nuorta meni kasteelle, Jemina alkoi itsekin miettiä samaa. -Kun olen lähtenyt tälle tielle, haluan tehdä oikeita valintoja, hän perustelee päätöstään. Samantien heräsi ajatus kasteesta kesällä, järvessä - ja ehkä jopa juhannuskonferenssissa.

Nuorisopastori Hanna Laamanen innostui ajatuksesta heti ja alkoi järjestää asiaa. Alunperin kasteen piti tapahtua vasta lauantaina, mutta kun Hanna soitti vain kymmenen minuuttia ennen nuorteniltaa ja kertoi uudesta aikataulusta, Jemina oli heti valmis. -Olen odottanut tätä niin kauan, että ei edes jännittänyt, hän kertoo.

Jemina Suonpää sai seurata Jeesusta kasteen hautaan. Kastajana toimi Savonlinnan helluntaiseurakunnan nuorisopastori Hanna Laamanen

Jemina Suonpää sai seurata Jeesusta kasteen hautaan. Kastajana toimi Savonlinnan helluntaiseurakunnan nuorisopastori Hanna Laamanen

Uusi elämä Kristuksessa

Vesi oli lämmintä ja kaikki tärkeät ihmiset ympärillä, kun Jemina kulki Hannan perässä kasteen hautaan. Tätä hetkeä hän oli odottanut kauan.

Vedestä nousi uusi luomus Kristuksessa: -Tunsin, että jotain todella jäi järveen, Jemina muistelee iloiten. -Tuntuu, että enää ei tarvitse pelätä, hän jatkaa selvästi onnellisena.

Jemina liitetään lähiaikoina Savonlinnan helluntaiseurakunnan jäseneksi. Hän palvelee jo nuorten tiimissä ja on aktiivisesti seurakunnan yhteydessä. -Seurakunta on minulle perhe, jota olen kauan kaivannut, hän kertoo. 

Uskoontuloa tai kastetta miettiville Jeminalla on selvä viesti: -Mieti, haluatko katsoa Jeesukseen vai ihmisiin, hän haastaa. Jeesuksen seurassa voi saada paljon enemmän kuin odottaakaan.

Teksti: Outi Lepistö

Kuvat: Joonatan Kuosmanen

Jani Alanko