Tärkeintä on Jeesus

Timo Tikka (oik.) haastatteli nuorisopastori Ville Rossia

Timo Tikka (oik.) haastatteli nuorisopastori Ville Rossia

Torstai-iltapäivän helteessä Juhlateltassa pidetty Seniorijuhla keräsi paikalle nimestään huolimatta runsaasti eri-ikäisiä kuulijoita. Timo Tikka johdatti kuulijat rukoukseen Psalmin 100 sanoilla "Palvelkaa Herraa ilolla". -Jumalan uskollisuus tulee iän myötä yhä tärkeämmäksi, Tikka painotti. - Se säilyy läpi elämän aina vanhuuden päiviimme asti.

Nuorempaa sukupolvea edusti Ville Rossi Malmin Saalemista. - Eri-ikäiset seurakunnassa eivät ole haaste vaan voimavara, Ville totesi. - Kaikenikäisille oman seurakunnan pitäisi olla koti, josta löytyy oma paikka ja tehtävä, että voi myös kokea itsensä tärkeäksi.

- Jos ei ole historiaa, ei ole tulevaisuuttakaan, Ville muistutti ja rohkaisi ikäihmisiä toimimaan seurakunnan keskellä hengellisinä isovanhempina, jakamaan kokemustaan ja kannustamaan nuorempia nousemaan seurakunnan vastuutehtäviin.

Raimo Rahnasto

Raimo Rahnasto

Yli viisikymmentä vuotta sananjulistajana toiminut Raimo Rahnasto haastoi kuulijoita jättäytymään Jeesuksen käsiin juuri tänään, iästä huolimatta. - Tunne Jeesus ja Hänen osoittamansa tie, niin tämä heijastuu elämääsi, hän painotti.

Erityisesti ikääntyessä on tärkeää antaa menneet anteeksi ja säilyttää vapaa sydän Jeesuksen ja ihmisten edessä. - Oma asenteemme ratkaisee paljon, Rahnasto muistutti. -Emme voi olla onnellisia, jos katkeroidumme tai puhumme pahaa.

Elämänmakuista musiikkia

Kuudentoista muusikon muodostama yhteiskristillinen musiikkiryhmä 4Heaven avasi kuulijoiden sydämet taidokkaalla ja kantaaottavallakin musiikillaan. Sanoitukset kuvasivat osuvasti kristityn elämää, nykypäivää ja Jumalasuhdetta.

Kokoonpanoa johtavan Virpi Vuolteenahon herkkä tulkinta sai kuulijatkin herkistymään. - Ehkä rakkaus pääsee sisään siitä, mistä sydän on rikki, pohti moni omaakin elämäänsä laulun sanoihin yhtyen. -Syvä rakkaussuhde Jeesukseen on kaikkein tärkeintä, päätti Rahnasto tilaisuuden.

Teksti: Outi Lepistö

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko