Pastorien kahvitilaisuudessa iloittiin yhteydestä

pastoritkahvilla.jpg

Voimakas puheensorina ja iloiset tapaamiset värittivät jälleen pastorien kahvitilaisuutta Iso Pata -kahviossa. Konferenssi-isäntä Marko Halttusen mukaan pastorikahvit on järjestetty IK-opiston toimesta jo noin kymmenen vuoden ajan, joten voidaan puhua selkeästä traditiosta. Perinnettä on syytä myös jatkaa, sillä kahvio täyttyi jälleen pastoreista. Halttunen totesi avaussanoissaan, että pieni huoli painoi hänen mieltään ennen juhlien alkua, kun kokoustelttojen pystyttäjistä oli pulaa ja teltta kankaat odottivat varastossa. ”Rukousrakettien lähettäminen taivaalle ja yhteydenotot seurakuntiin saivat aikaan kuitenkin sen, että kaikki oli valmiina, kun juhlat alkoivat” Halttunen totesi tyytyväisenä.

Pastorikahvien aikana monet kansainväliset vieraat toivat tervehdyksen juhannuskonferenssin pastoreille. Vieraita oli Turkista, Intiasta, Tansaniasta sekä Burmalainen pastoripariskunta, joka asuu tällä hetkellä Floridassa. Kansainväliset konferenssivieraat toivat rohkaisevia terveisiä kotimaistaan ja esittivät myös kiitokset Suomen helluntaiherätykselle kaikesta tuesta ja avusta.

Paikalla oli myös IK-opiston yhteistyökumppanin Alphacrucis Collegen (AC) varajohtaja David Perry. Hän kertoi AC:n työstä Australiassa ja iloitsi yhteistyöstä IK-opiston kanssa. ”AC:n missio on varustaa kristillisiä johtajia muuttamaan maailmaa” Perry sanoi innostuneesti. Hän kertoi, että AC toimii tämän mission toteuttamisessa yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Perry rohkaisi IK-opiston henkilökuntaa yhteisen mission toteuttamisessa.

Samuel Aro-Panula kertoi ensi syksyn Johtajuus-seminaarista, joka järjestetään 13.-14.9. IK-opistolla. Seminaarin puhujaksi on tulossa AC:n johtaja Stephen Fogarty, joka on kirjoittanut kirjan vapaaehtoisten johtamisesta noin kolme vuotta sitten. Nyt kirja käännetään suomenkielelle Aikamedian toimesta ja se julkaistaan seminaarin yhteydessä. ”Kirja tulee antamaan seurakuntien pastoreille, vanhimmille ja erilaisten tiimien johtajille arvokkaita vinkkejä ja ideoita, kuinka valita, varustaa ja johtaa seurakuntien vastuunkantajia Jumalan valtakunnan eri tehtävissä” Aro-Panula toteaa.

Markku Tuppurainen ja Vuokko Hautala Seinäjoen helluntaiseurakunnasta antoivat tulevien syyspäivien informaatiota. Hautala muistutti, että kaikki ilmoittautumiset tulee hoitaa sähköisesti joko seurakunnan tai HYRY-yhteisön kautta. ”Muistakaa ilmoittautua elokuun loppuun mennessä, jolloin osallistumismaksu on edullisempi” Hautala muistutti. Seinäjoen syyspäivien teemana on ”Yhteys on enemmän”, jonka todettiin olevan erittäin ajankohtainen ja tärkeä teema. Ainakin pastorikahvien ilmapiirin perusteella jäi kokemus siitä, että yhteyttä halutaan hoitaa ja ylläpitää.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuva: Jarkko Laamanen

Jani Alanko