#unitedlife2019

Noin seitsemän vuotta sitten valtakunnallinen nuorisotyön johto alkoi visioida teineille omaa oheistoimintaa konferenssin yhteyteen. Samalla oli työn alla laajempi ohjelmauudistus koko konferenssin osalta. Tähän kohtaan haluttiin luoda teineille oma, aktiivinen ja rohkea osallisuuden kokemus. 

Tänä vuonna United Life -tiimiä johtaa Miika Sinervo. "United Life on tarkoitettu yläkouluikäisille nuorille. Toimintaa on päivällä monipuolisesti ja myös iltaisin. Olemme halunneet ottaa kohderyhmäksi erityisesti sellaiset teinit, jotka tarvitsevat vahvistusta uskonelämäänsä”. 

Miika Sinervo ja Matias Suonpää

Miika Sinervo ja Matias Suonpää

Tiimissä on mukana kaikkiaan noin 70 nuorta vapaaehtoista. Tiimi on vastuussa koko United Life konseptin toteutuksesta. "Näkynä on aktivoida ja rohkaista nuoria elämään uskoaan todeksi ja samalla näyttää, että on olemassa muitakin uskovia nuoria olemassa. Haluamme kannustaa nuoria palvelemaan lahjoillaan myös omissa kotiseurakunnissaan." Tiimiin kuuluva Matias Suonpää avaa. 

Tiimissä on oma ryhmänsä, joka vastaa sosiaaliseen mediaan laitettavasta sisällöstä. Tiedetään, että erityisesti teinit tarkkailevat sosiaalisen median kautta eri ilmiöitä. "Tätä hyödyntääksemme olemme todella aktiivisia sosiaalisen median eri palveluissa. Näiden palveluiden kautta myös vanhempien on mahdollista olla mukana United Lifessa." Suonpää muistuttaa. 

Teineille suunnattu sisältö tulee aivan varmasti näkyvästi esiin konferenssin juhlakentällä. Erilaiset kilpailut ja haasteet tuovat sykettä ilmapiiriin laajemminkin. United Life haastaa kaikkia juhlille osallistuvia rukoilemaan nuortentilaisuuksien ja nuorten puolesta. 

Teksti ja kuva Eero Haarala

Jani Alanko