Ääni kuuluu hyvin juhlateltassa

seppos.jpg

Seppo Saranpää on hoitanut juhlateltan äänentoiston jo toistakymmentä kertaa. ”Nyt on menossa neljästoista vuosi” sanoo Seppo tyytyväisenä. Aihetta tyytyväisyyteen onkin, kun hän on saanut vuosien varrella hyviä apulaisia äänentoiston rakentamiseen ja tilaisuuksien hoitamiseen. Äänentoiston rakentamiseen menee kaksi päivää ja siinä on mukana noin kahdeksan henkilöä, samoin kuin purkamisessa. Konferenssin tilaisuuksien aikana äänentoistossa on mukana kuusi henkilöä. Monet nuoret ovat tulleet Sepon ”opetuslapsiksi” ja he ovat kehittyneet vuosien mittaan äänentoiston ja lavatekniikan osaajiksi. Seppo kertoo, että äänentoistotekniikka on parantunut vuosien myöstä: ”Ennen pärjättiin 32 kanavaisella miksauspöydällä, mutta tänään käytössä on 64 kanavaa”. Palaute miksauspöydän takana toimivalle miksaajalle on ollut pääsääntöisesti positiivista. ”Väki käy kiittämässä ja rohkaisemassa” Seppo sanoo kiitollisena. Äänentoistotekniikan kehittyminen ja käytännön kokemusten kautta saatu tietotaito on auttanut hyvään lopputulokseen. ”Äänenpaine saadaan nykytekniikalla tasaiseksi koko juhlateltassa, jolloin eri puolilla juhlatelttaa voidaan nauttia hyvin kuuluvasta tilaisuudesta” Seppo kertoo. Esitystekniikka pitää sisällään yleisölle ja esiintyjille suunnatun äänentoiston sekä valaistuksen ja kuvauksen, johon liittyy myös ”skriinit”.

Teksti: Jyrki Alanko

Kuvat: Jarkko Laamanen

Jani Alanko