Konferenssin kohokohtia

Monille meille koko konferenssi on vuoden kohokohta. Ihmiset ovat erilaisia, onneksi. Juhlillakin järjestetään monelaista ohjelmaa, monenlaista musiikkityyliä, ja erilaisia tapahtumia, jotta mahdollisimman moni saisi sitä hengellistä ravintoa, jota ilman me emme jaksa hyvin.

Juhlat alkoivat teeman "Tulevaisuus ja toivo" puitteissa lasten esityksillä, kun Jippii-kuoro oli avaamassa tilaisuutta. Keuruun kaunpungijohtaja Hannu Mars tervehti juhlaväkeä paikallisten puolesta.

Torstaina juhlat jatkuivat sillä, miten Kristus on Israelin ja romanien toivo. Raamattutunnin Israel-aiheesta piti pastori Pauli Karppinen, ja romanijuhlassa pastori Tino Varjola opetti, miten paras on vielä edessäpäin, ja miten Jeesuksen takaisintulo on myönteinen asia, ei pelottava.

Seuraavana päivänä punaisena lankana oli Kristus - Suomen toivo, kun keskityimme rukoilemaan maamme ja sen päättäjien puolesta. Kansanedustaja, pastori Antero Laukkanen julisti niin mukaansatempaavasti selvää sanomaa, että tänne nettitoimitukseen sateli kiitoksia hyvästä ja ajankohtaisesta puheesta. Päätoimittaja Leevi Launosen raamattutunti oli toinen, joka koettiin todella tarpeellisena opetuksena aiheella "Perheet yhteiskunnan muutoksessa".

Missa Concordia - Sovinnon messu oli vaikuttava esitys, josta vastasivat Musiikkiteatteri Valkia ja Leno Groove. Olisi aika käsitellä historian aikana tuleet haavat, jotka ovat omalta osaltaan olleet halvaannuttamassa ihmissuhteita tässä yhteiskunnassa.

"Kristus - maailman toivo" oli lauantain pääteemana, kun tapahtumien opetusten sisältö liikkui eri puolilla yhteistä palloamme. Vierailijoina meillä olivat Shirley Siwa, Samuel Tedder, Charles Shaheen ja Stephen Fogarty.

Illalla Keuruun kirkossa saimme nauttia huippuluokan musiikista, kun tenori Mika Nisula, mezzosopraano Aleksanda Lukowski ja diplomiurkuri Matti Pesonen esiintyivät.

Päätöspäivänä muistutamme, että Kristus on myös seurakunnan toivo ja vietämme yhteistä ehtoollista sen työn muistoksi, mitä Jeesus Kristus Kolgatalla teki meidän puolestamme. Muuta toivoa meillä ei ole.

Teksti: Eija Saarenmaa

Kuvat: Flickr-kuvapankki, kuvaajina Joonatan Kuosmanen, Jyrki Alanko ja Eija Saarenmaa

Jani Alanko