Hengellisen musiikin aarteita

Hengellisen musiikin juhlassa koettiin iloa ja rauhaa hyvän musiikin ja sanoman äärellä.

42207349904_5a275f145f_z.jpg

Lauantai-iltapäivän Hengellisen musiikin juhlan aloitti pirteästi ja mukaansatempaavasti Maksetut viulut -yhtye, jonka jäsenten laulusta, soitosta ja olemuksesta huokui ilo ja innostus. Välillä yleisö lauloi mukana tuttuja lauluja, joita bändi säesti kitaroilla, viuluilla, lyömäsoittimilla ja harmoonilla.

Tilaisuuden puolivälissä julkistettiin Nina Åströmin viidestoista äänite Rauhaa ja rohkeutta, joka sisältää hengellisen musiikin aarteita.

- Nina tulkitsee nämä laulut sydäntä koskettavasti. Laulut ovat erittäin tuttuja, mutta Markus Vainiomäen hienot sovitukset tuovat niihin uutta eloa, Aikamedian aluepäällikkö Sauli Manninen kuvaili äänitteen sisältöä.

Konferenssiväki sai kuulla Ninan ja yhtyeen esittäminä muun muassa laulut Jeesus sä ainoa, Silmäni aukaise, Kun on turva Jumalassa ja Koko tien hän kanssain kulkee.

Yleisön joukosta kuului kiitollisia kommentteja musiikkijuhlan jälkeen.

- Tykkäsin kovasti tilaisuudesta. Maksetuilla viuluilla oli ihanat sovitukset, sillä tykkään muutenkin folk-tyyppisestä musiikista. Heidän musiikistaan välittyi iloa ja rauhaa. Ninan lauluissa oli ihanan rauhalliset ja kauniit sovitukset, jyväskyläläinen Sanna sanoi.

- Mieleeni jäi varsinkin Nina Åströmin laulama Vain yksin Jeesus -laulu. Olen kulkenut monen myrskyn kautta. Vain yksin Jeesus riittää silloin, kun myrskyt pauhaavat. Jäi kiitosmieli, että saan olla Jeesuksen oma, Kaija Multialta kertoi.

- Erityisesti viimeinen yhdessä laulettu Pyhä, pyhä, pyhä oli tosi hieno laulu sekä sanomaltaan että sävelmältään. Sen kautta välittyi Jumalan pyhyys ja Pyhän Hengen läsnäolo, Saarijärvellä asuva Anita kommentoi.

Teksti: Heli Markkunen

Kuva: Joonatan Kuosmanen

Jani Alanko