Ehtoollinen julistaa tulevaisuutta ja toivoa

-Tämä sunnuntai julistaa auringon paisteen kanssa, että Herramme Jeesus Kristus on kirkastettu ja hän vuodattaa Pyhää Henkeään meille. Kristus teissä seurakuntana olkoon kirkkauden toivo, aloitti konferenssi-isäntä Markku Halttunen sunnuntain ehtoolliskokouksen. Halttunen luki myös katkelman presidentille ja valtioneuvostolle lähetettävästä tervehdyksestä.

Leevi Launonen (edessä oikealla) esitteli Ristin Voiton uuden päätoimittajan Petri Mäkilän.

Leevi Launonen (edessä oikealla) esitteli Ristin Voiton uuden päätoimittajan Petri Mäkilän.

Eläkkeelle jäävä Aikamedian lehtien päätoimittaja Leevi Launonen esitteli työnsä jatkajan, Petri Mäkilän, jonka juuret ovat vahvasti suomalaisessa helluntailiikkeessä. HYRY-yhteisöjen edustajat ja juhlaväki siunasivat Mäkilän uuteen tehtäväänsä, jonka jälkeen Mäkilä piti ehtoollispuheen.

-Olen lähinnä Jumalan sanan palvelija, Mäkilä sanoi ja puhui Gideonin tuskasta ja taakasta oman kansansa vaikeassa tilanteessa. Mäkilän unelmana on seurakunta, joka kantaa Hengen hedelmää, sitä mitä Jumala haluaa saada meissä aikaan.

-Jumalan kansan turvan on oltava Jumalassa itsessään, ei aineellisissa asioissa, vaikka niitäkin tarvitaan, jatkoi Mäkilä, ja lainasi Martti Lutheria, jonka mukaan kristitty ymmärtää kaiken hyvän tulevan Jumalalta.

Petri Mäkilä

Petri Mäkilä

Mäkilän mukaan media tuo uusia haasteita ja mahdollisuuksia, jotta Jumalan seurakunta voi toteuttaa Jumalan tahtoa. Voima tähän saadaan Pyhältä Hengeltä. Mäkilä muistuttaa:
- Kun etsimme Jumalaa, me löydämme hänet. Kun lähestymme Jumalaa, hän lähestyy meitä. Mäkilä rohkaisee:
-Usko ei ole mitään rakettitiedettä, vaan kaikki me pärjäämme. Todistus maailmalle tulee uskovien keskinäisen rakkauden kautta. Meissä tulee Kristuksen rakkaus, armo, laupeus ja sääli muiden koettavaksi ja maistettavaksi. Tarvitsemme Pyhää Henkeä, joka tuottaa meissä taivaallisen tuoksun, jotta maailma voisi kohdata Jumalan.

Puheen jälkeen runsaslukuinen juhlaväki vietti ehtoollista, joka julistaa meille Kristuksen sovitustyötä. Jälleen tänä vuonna juhannuskonferenssi sai julistaa tulevaisuutta ja toivoa, ja niin rohkaista sekä Keuruulle saapuneita että viestimien välityksellä konferenssia seuranneita. 

Teksti: Saija Alanko

Kuvat: Jyrki Alanko

Jani Alanko