Barbie-nuket Raamatun maailmassa

Missioteltassa oli esillä nukkenäyttely, jonka kanssa Hollolan helluntaiseurakunnan tiimi kiertää kouluissa kertomassa Raamatusta.

42259136874_4c1f163120_z.jpg

Helluntaiseurakuntien Koulupalvelun osastolla oli nähtävillä Astu tarinaan -niminen raamattuaiheinen barbienukkenäyttely. Lapsille ja aikuisille tutut nukkehahmot oli puettu vaatteisiin, joihin on haettu Raamatun ajan tunnelmaa ja tyyliä.

Näyttelyn omistaja on Pirjo Saranpää, joka kiertää tiiminsä kanssa Päijät-Hämeen ala- ja yläkouluissa esittelemässä Raamattua näyttelyn kautta. Se sisältää yhteensä 170 nukkea taustamaalauksineen ja rekvisiittoineen. Nukkejen avulla tiimi kertoo 28 Raamatun kertomusta 45 minuutissa.

- Haluamme kertoa, kuka on Taivaallinen Isä, kuka on kaiken luonut ja mikä on Jumalan ihana suunnitelma meille kaikille. Aloitamme luomisesta ja esittely päättyy Jeesuksen ylösnousemuksen aamuun, Pirjo Saranpää kertoi.

Lapset ja nuoret kuuntelevat esittelyä todella hiljaa, mitä me joka kerta ihmettelemme ja mitä opettajatkin ihmettelevät. Jokainen koulu, esittelykierros ja jokainen lapsi on meille ihmetyksen aihe.

Missioteltassa oli viikonloppuna esillä noin parisenkymmentä raamattuaiheista nukkea ja niiden taustamaalaukset, jotka ovat Liisa Ahosen maalaamat.

Teksti: Heli Markkunen

Kuvat: Joonatan Kuosmanen