Vesamäen perheen kuopukselle konferenssi on kesän kohokohta

Marjaana ja Tapio Vesamäki perheineen ovat konferenssin vakio kävijöitä, satoi tai paistoi. Heidän mielestään hyvä tapa viettää juhannusta on tulla konferenssiin, jossa koko perhe viihtyy.

Erityisen hyvänä Vesamäet pitävät sitä, kun konferenssissa on huomioitu lapset, varkit ja nuoret. Perheen nuorisolle on mukavasti aktiviteetteja ja jalkapalloa saa pelailla vapaasti juhlakentällä, iloitsevat Marjaana ja Tapio. Vesamäet ovat majoittuneena asuntovaunuun, jossa aamu- ja iltapalat nautitaan, mutta päivän ruokailut he syövät juhla-alueella. Säät eivät vaikuta Vesamäkien konferenssiin tulemiseen, sillä Marjaanan mukaan se on vain pukeutumiskysymys. Perheen kuopukselle konferenssi on erityisen odotettu tapahtuma ja hän lähteekin heti juhlapaikalle päästyään etsimään kavereita, joiden kanssa hän viettää aikaa. Vesamäet ovat mielellään juhlateltan tilaisuuksissa aina illan nuorisotilaisuutta myöten. Tosin Marjaana totesi, että hän kuunteli nuorten tilaisuuden asuntovaunulla radiosta, mikä on myös erittäin hyvä mahdollisuus osallistua tilaisuuteen.

Tapio ja Marjaana Vesamäki

Tapio ja Marjaana Vesamäki

Vesamäet ovat erittäin tyytyväisiä konferenssin ohjelmaan ja puitteisiin, mutta pari kehityskohdetta he nostavat esille. Ensinnäkin he kaipaavat perinteistä romanikokousta, josta heillä on mukavat muistot vuosien ajalta. Toiseksi he ehdottavat, että nuorille järjestettäisiin katettu ”hengailupaikka”. Nuoret jäävät illan tilaisuuden jälkeen viettämään keskenään aikaa ja olisi hyvä, jos heillä olisi katettu paikka jossa he voisivat olla, Tapio toteaa.

Teksti ja kuva: Jyrki Alanko

Jani Alanko