Tankkaa sanaa Aikatorilta

aikatori.jpg

Kristillinen kirja kiinnostaa ihmisiä kustantajien kohtaamista haasteista huolimatta.

Aikatori on uudistunut ulkoisilta puitteiltaan. Varastohyllyt on otettu pois, joten tila on avara ja tuotteet ovat pöydillä. Etuteltassa on Tankkaa sanaa -osasto, josta saa ostettua kymmenen euron hintaan kolme kirjaa tai viisi cd-levyä.

- Tämä tarjousosasto antaa ihmisille mahdollisuuden hankkia itselleen kesälukemista ja antaa kirjoja myös ystävilleen lahjaksi. Siten heillä on tällainen evankeliointimahdollisuus, Aikamedian aluepäällikkö Sauli Manninen kertoo.

Aikamedian tuotteista erityisen hyvin ovat käyneet kaupaksi Nina Åströmin uunituore Rauhaa ja rohkeutta -levy sekä kirjoista Heikki Ahosen Sydämellä ja ajatuksella -muistelmateos ja Elina Raution Suhteista siiville, joka on opas vanhemmille.

torilla.jpg

Tänä juhannuksena Aikatorilla on ensimmäistä kertaa myös muiden kristillisten kustantajien edustajia myymässä tuotteitaan. Mukana on muun muassa Perussanoma Oy:n myyntipäällikkö Kari Mäkelä.

- Meidän osastollamme myynnissä olevaa Viisikielinen-laulukirjaa on ostettu varsin paljon. Sen lisäksi lähetysaiheiset kirjat ovat olleet suosittuja. Täällä käy paljon lähetyksen ystäviä, jotka haluavat kertoa evankeliumia, Mäkelä sanoo.

Kristilliset kustantajat elävät nykyään haasteellisia aikoja.

- Perinteistä kirjaa ei enää samalla tavalla arvosteta kuin vielä muutamia vuosia sitten. Samoin musiikki on siirtynyt suoratoistopalveluihin. Tämä kaikki luo todella isoja haasteita, että pystymme sopeuttamaan toimintamme kysynnän mukaan, Sauli Manninen toteaa.

- Elämme kieltämättä vaikeampia aikoja kuin aikaisemmin. Uskon kuitenkin siihen, että kristillinen kirja on ja pysyy aina olemassa. Sana ei katoa. Saarnaajakin sanoo, että paljolla kirjojen tekemisellä ei ole loppua. Luulen, että  hän oli oikeassa. Kirjan olemus vain muuttuu, Kari Mäkelä kommentoi.

Teksti: Heli Markkunen

Kuvat: Jani Alanko

Jani Alanko