Pizzateltassa riittää kiirettä

Kuumassa pitsateltassa tulee helposti hiki

Kuumassa pitsateltassa tulee helposti hiki

Juhannuskonferenssin pizzateltassa touhua ja tohinaa riittää. Jono teltan edessä on totuttuun tapaan pitkä aina, kun juhlateltan ohjelmistossa on taukoa. Pitsateltan esimiehenä jo neljättä vuotta peräkkäin toimiva Riku Kuusisto arvelee, että tänäkin vuonna valmistuu yhteensä n. 4500 pitsaa neljän päivän aikana. Talkoolaisia Kuusistolla on tänä vuonna 65 joista vain muutama on täysi-ikäisiä. Alaikäisten talkooaika on maksimissaan 4h päivässä ja työvuorot on pyritty jakamaan niin, että jokaisessa vuorossa on vähintään 15 talkoolaista, Kuusisto kertoo. Hän toivoisi, että jatkossa myös varttuneempi väki löytäisi pitsateltalle talkoisiin. On hienoa, että nuorempi sukupolvi on aktivoitunut ottamaan vastuuta konferenssitalkoista, mutta pitsateltan osalta toivottaisiin myös aikuisten osallistumista, yhdessä nuorempien kanssa. 

pitsateltan esimies Riku Kuusisto

pitsateltan esimies Riku Kuusisto

Mitään erityisvaatimuksia ei vaadita niiltä, jotka haluavat palvella konferenssin aikana pitsateltassa. Kaikki, jotka ovat iältää yli 10 -vuotiaita ovat tervetulleita mukaan talkoisiin ensivuonna.

Pitsateltta on vielä tänään lauantaina auki kello 01.00 saakka, jonka jälkeen jäädään odottelemaan ensivuoden konferenssia.

Teksti ja kuvat: Jani Alanko

Jani Alanko