Kirkkokonsertin esiintyjät

Tänä iltana, lauantaina, klo 22 esiintyy Keuruun kirkossa nuori lupaava tenori, josta FinnConcert Oy:n sivuilla kirjoitetaan seuraavasti:

mika_nisula_soolo_205x.jpg

"Mika Nisula (synt.1978) on kohonnut lyhyessä ajassa lupaavavimmaksi nuoreksi suomalaiseksi tenoriksi. Teuvalla syntynyt Nisula opiskeli laulua vuosina 2000-2005 Panula-opistossa ja vuoden 2005 syksystä lähtien Etelä-Pohjanmaan opistossa Seinäjoella. Hänen opettajanaan on toiminut koko ajan puolalaissyntyinen baritoni Romuald Podlesny. Hän on myös säännöllisesti osallistunut prof. Ryszard Karczykowskin mestarikursseille vuodesta 2004 lähtien.

Nisula on saavuttanut menestystä useissa kotimaisissa laulukilpailuissa. Näistä mainittakoon 3. sija Kangasniemen laulukilpailuissa ja Jyväskylän kansainvälisissä tenorikilpailuissa, 2. sija Lohjan tenorikilpailuissa; nämä kaikki vuonna 2005. Seuraavana vuonna hän voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun Savonlinnassa. Kansainvälisistä sijoituksista mainittakoon finaalipaikka Stanislaw Moniuszko-laulukilpailuissa Varsovassa 2007.Lappeenrannan valtakunnalisissa laulukilpailuissa 2010 Nisula sai toisen palkinnon.

Marraskuussa 2011 Nisula sai toisen palkinnon kansainvälisissä  Altamura/Caruso laulukilpailussa New-Yorkissa. Nisula on esiintynyt omin konsertein sekä orkesterisolistina eri puolilla Suomea, Puolassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Kesällä 2008 Nisula piti pianistin Jouni Someron kanssa soolokonsertin Savonlinnan Oopperajuhlilla. Itä-Savo otsikoi konsertin arvostelun "Tenorivelho valloitti Savonlinna-salissa" 
Nisula debytoinut New Yorkissa laulaen Canion roolin I Pagliaccista sekä Turiddun roolin oopperasta Cavalleria Rusticana, Maestro Anton Coppola johdolla. Tampereella Mozartin Don Giovannissa (Don Ottavio), Vaasassa Offenbachin Orfeus Manalassa (Orfeus) sekä Seinäjoella Mozartin Röystö Lakeurelta (Belmonte).
Tuleviin oopperarooleihin kuuluvat mm. Peppe (Pajatso, Suomen Kansallisoopperassa) ja Il Duca (Rigoletto, New Yorkissa).

Mika Nisula on julkaissut Jouni Someron kanssa neljä levyä: Storia D'amore (FCRCD-9721) Armolaulu (FCRCD-9725) Taas kaikki kauniit muistot (FCRCD-9726) ja Schumann & Liszt Lieder (FCRCD-9734).   Levyt ovat keränneet hyvin positiivisiä arvioita."

 

aleksandra_lukowski-2_200x.jpg

Toisena esiintyjänä on Nisulan puoliso, Aleksandra Nisula, josta samainen ohjelmatoimisto kirjoittaa:

"Mezzosopraano Aleksandra Lukowski syntyi Hollannissa puolalaiseen muusikkoperheeseen. Hän sai musiikkikoulutusta hyvin nuoresta iästä lähtien viulun ja pianonsoitossa sekä myöhemmin yksinlaulussa.

Suoritettuaan maisterin tutkinnon slaavilaisissa kielissä(Puolan kieli ja kirjallisuus) Amsterdamin yliopistossa Aleksandra aloitti laulutuntinsa aluksi yksityisesti ja vähän myöhemmin hän siirtyi opiskelemaan laulua Pietarin Rimsky- Korsakov - musiikkiakatemiaan. Tämän jälkeen Lukowski täydensi opintojaan Bel Canto tradition parissa New Yorkissa. Vuodesta 2007 Aleksandra on asunut Suomessa ja jatkanut lauluopintojaan baritoni Romuald Podlesnyn johdolla. Hän on osallistunut myös prof. Ryszard Karczykowskin laulun mestarikursseille Puolassa ja Suomessa.

Lukowski on laulanut Tatjanan roolin oopperassa Evgeni Onegin Rimsky-Korsakov -musiikkiakatemiassa sekä Hoffmannin kertomusten Nicklauksen roolin New Yorkissa. Hän on lisäksi laulanut lukemattomia konsertteja USA:ssa, Venäjällä, Hollannissa, Puolassa ja Suomessa.

Aleksandra Lukowskin ensimmäinen äänite sisältää Chopinin laulut op. 74. Pianistina toimii Jouni Somero. Äänite ilmestyi huhtikuussa 2010."

Heitä säestämässä on keuruulainen diplomiurkuri Matti Pesonen, jota helluntailaisille ei tarvitse aivan yhtä perusteellisesti esitellä. Matista on Riston Voitto -lehti tehnyt elämäkerrallisen haastattelun, joka löytyy osoitteesta:  http://www.aikamedia.fi/data/doc/ri/ristinvoitto_2018_11_epap_zxbq7ltion_sample_zz_yrxq9mt.pdf

Lähde: FinnConcert Oy

Teksti: Eija Saarenmaa

Kuvat: Ohjelmatoimisto FinnConcert Oy

Jani Alanko