Israel- juhlassa iloittiin Jumalan ihmeistä

Israel juhlassa yleisö virittäytyi innostavaan tunnelmaan laulaen Hatikvan, Israelin kansallislaulun. Avainmedian ja Fida internationalin järjestämän juhlan alussa Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi kertoi Israelin hengellisen heräämisen todellisuudesta. - Vuonna 1992 Israelissa oli 35 messiaanista seurakuntaa. Tuoreen tiedon mukaan nyt Israelissa on yli 200 messiaanista seurakuntaa ja noin 150 evankelista arabiseurakuntaa.

Janette Vuolteenaho johtaa Youth Davar toimintaa. - Israel työtä on usein ajateltu vanhemman ikäpolven työksi. Kuitenkin Jumalan tahto on, että myös nuoret ja nuoret aikuiset olisivat mukana työssä.  Toisinaan annetaan Israel-työstä väärä kuva. Työ ei ole kuitenkaan fanaattista vaan terveesti Jumalan sanaan pohjautuvaa.  

Israel työntekijä Paula Junttila mainitsi puheessaan, että hän näkee jokaisessa juutalaisessa Jumalan ihmeen. - Israelin valtio on 70 -vuotta. Se on ihme. Näen kuitenkin, että Jumalan ihmeet Israelin kohdalla alkoivat jo Aabrahamista.

Israelin lähihistoria on täynnä Jumalan ihmeitä. Israel saa asua omassa maassaan. Toisaalta sodan ja terrori-iskujen pelko on aina lähellä.

Paula Junttila teki työtä Israelissa kymmen vuotta. Sen jälkeen hän muutti Saksaan, Berliiniin. - Tein työtä kaupungissa vierailevien, juutalaisten turistien parissa ja kaupungissa asuvien juutalaisten keskuudessa. Berliinistä muutin Puolaan, Varsovaan.  Nykyisin Varsovassa vierailee runsaasti israelilaisia ja myös muualta maailmasta saapuvia juutalaisia. Useiden sukujuuret ovat Puolassa. Lähestymme heitä rohkeasti ja olemme painattaneet muun muassa hepreankielisen postikortin jonka heille ojennamme. Samalla avautuu mahdollisuus kerto helle Messiaasta.

Tilaisuus päättyi Junttilan kehotukseen jatkamaan työtä juutalaisten keskuudessa. - Jokaisella meillä on oma paikkamme Jumalan suunnitelmissa. Voimme kaikki nähdä jokaisessa juutalaisessa Jumalan ihmeen.

Teksti: Eero Ketola

Jani Alanko