35335542122_ec6545bc55_o.jpg
 
 
 

KONFERENSSI-ISÄNNÄLTÄ

Tulevaisuudessa on toivoa

 
 

Juhannuskonferenssia vietetään tänä vuonna teemalla ”Tulevaisuus ja toivo”.

Teemalla halutaan rohkaista katsomaan luottavaisesti eteenpäin huolimatta epävarmasta maailmantilanteesta.

Jumala ilmoitti jo profeetta Jeremian kautta 70 vuodeksi pakkosiirtolaisuuteen joutuneelle Israelin kansalle: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon” (Jer. 29:11).

Konferenssin ohjelmassa tulevaisuuden ja toivon näköaloja avataan monipuolisesti.

Torstaina teemaa tarkastellaan Kristuksen takaisintulon näkökulmasta. Kristuksen paluu rauhanruhtinaana ja pahan vallan voittajana on uskovalle suuri toivon sanoma. Esille nousee myös nykyisen Israelin 70-vuotinen itsenäisyys, joka itsessään on historiallinen ihme juutalaisen kansan vuosisataisen maanpakolaisuuden ja viime maailmansodan holokaustin jälkeen.

Perjantaina huomio kohdistuu puolestaan omaan kotimaahamme Suomeen. Jumalanpalveluksessa muun muassa julkistetaan ensimmäinen suomenkielinen kommentaariraamattu. Taiteilija Lasse Heikkilän tunnettu Sovinnon messu esitetään päivitetyssä muodossa iltapäivällä. Siinä käsitellään myös sisällissodan 100-vuotismuistovuotta toivoa herättävällä tavalla. Perinteiseen tapaan Suomen liput nostetaan jälleen liehumaan salkoihin juhlakentällä klo 18.00.

Lauantai on lähetystyön päivä. Kristus on maailman toivo. Lähetystyön teemaa käsitellään holistisesti, kokonaisvaltaisesti, eikä siinä unohdeta myöskään ekologista vastuuta pitää huolta maailmasta. Luomakuntaa turmelevat inhimilliset tekijät ovat kuitenkin perimmiltään lähtöisin turmeltuneesta ihmissydämestä, jonka tulee muuttua evankeliumin kautta. Helluntaiseurakuntien lähetysjärjestöt Fida ja Avainmedia tuovat jälleen rohkaisevia viestejä maailmalta. Vierailevana opettajana on IK-opiston yhteistyökumppanin, australialaisen AC-Collegen rehtori Stephen Fogarty. Lauantain ohjelmaa piristää myös vapaapääsyinen konsertti, jossa esiintyvät Nina Åström ja Maksetut Viulut.

Sunnuntai on halki kirkkohistorian ollut seurakunnan juhlapäivä. Ylösnousemuspäivänä se julistaa, että Kristus kuoli ja nousi kuolleista. Myös Juhannuskonferenssissa tämä teema huipentuu yhteiseen ehtoollisjuhlaan, jonka teemana on ”Kristus teissä, kirkkauden toivo”.

Konferenssiohjelma on monimuotoinen kokonaisuus, joka on rakennettu palvelemaan kaikenikäisiä kävijöitä. Päivittäin palvelevat housebandit ovat valinneet tunnuslaulukseen Sakari Heikkilän seurakuntarajat ylittävän ylistyslaulun Kristus, kirkkauden toivo, johon yleisön on helppo yhtyä. Tilaisuuksia on erikseen lapsille, varhaisnuorille ja nuorille sekä myös kansainväliselle yleisölle englanninkielellä. Juhlateltassa useimmat tilaisuudet tulkataan eri kielille simultaanisti. Kaikki ovat tervetulleita keskikesän suureen juhlaan!

 

Marko Halttunen
Konferenssikeskuksen johtaja

 

”Minä annan teille
tulevaisuuden ja toivon”

         Jer. 29:11